Gå til sygdomsliste

Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

Hvert år den fjerde februar er det World Cancer Day, hvor vi sætter fokus på kræftsagen. Kræftens Bekæmpelse markerer dagen ved at uddele Kræftens Bekæmpelses Hæderspris.

Det er Union for International Cancer Control (UICC), der står bag World Cancer Day. Formålet med dagen er at gøre opmærksom på kræft og opfordre til bedre forebyggelse, opdagelse og behandling af sygdommen. Det endelig mål for arbejdet er, at færre mennesker rammes af kræft, og at færre dør af sygdommen.

I Danmark markerer Kræftens Bekæmpelse World Cancer Day ved at uddele Kræftens Bekæmpelses Hæderspris til en person eller en gruppe, som har gjort en særlig indsats inden for kræftområdet.

Prisoverrækkelse

Hædersprisen overrækkes i Det Kongelige Teaters Skuespilhus søndag den 4. februar 2020 om eftermiddagen. Billetter til arrangementet kan købes i Kræftens Bekæmpelses webshop fra sidst i november 2019.


Modtagere de tidligere år

Se, hvem der gennem tiden har modtaget Kræftens Bekæmpelses Hæderspris.

Hædersprisen modtagere

Scenen ved uddeling af prisen i 2019

Læs alt om Kræftens Bekæmpelses arbejde, historie og organisation

Om os - forsiden

 

Nyheder

11-10-2019
Ny teknik bruger gen-analyse og kunstig intelligens til at forudsige kræftoverlevelse
En nyudviklet genetisk test kan måske i fremtiden hjælpe læger og patienter med at træffe afgørende valg om den bedste behandling. Testen, som er udviklet af et internationalt forskerhold ledet fra Lo…
Læs flere nyheder